Akhir2 ini kita banyak dengar pasal Scammer mesin vending, modus operasi scammer adalah lebih kurang sama.
Menjanjikan bulan dan bintang dengan angka2 yang tidak masuk akal. Goyang kaki sahaja duit masuk. Saya sendiri
yang boleh dikatakan baru setahun jagung dalam bidang ini pun dah tahu perit jerih dalam bidang ini.
Macam2 ilmu yang kene belajar seperti budak sekolah dari segi pelbagai espek.

Tujuan saya kongsikan ini adalah kerana perasaan tanggungjawab saya kepada sesiapa yg baru nak berjinak2 dalam busines vending. Baca screen shoot dibawah untuk manafaat dan nilaikan sendiri.

         

         

         

Kenapa saya berani “UP” kan status nie? 
kerana saya lebih kepada repair mesin vending tin (gedegang ) dan mesin tapis (RO), Mesin Dobi (baru nak belajar)



Banyak keluhan daripada customer2 saya hadapi bila saya tanya,
“mana service after sale tpt tuan beli ?”  Jawapan yg saya terima “Hilang tak dapat dikesan, call x angkat”

Tidak dinafikan ada saller2 yg ok followup sale after service, memang terbaik.
<< (nak tahu sapa, pm saya 🙂 >>

Kalau tuan2 nak belajar serba sedikit pasal service dan baikpulih mesin vending boleh like page FB kami
https://www.facebook.com/speedvending/

Tuan-tuan nilaikan kan sendiri, buat pertimbangan sewajarnya sebelum membuat keputusan untuk menceburi bidang ini.

Itu belum saya cerita – “Jenis mesin ape yang sesuai untuk anda”
tak semua jenis mesin vending sesuai untuk kita buat byk faktor yg kene pikirkan.
(mungkin saya akan post akan datang  jangan lupa subscribe ye)